Nyhed

Kammerkor og museum vil hjælpe komponister

Kammerkor og museum vil hjælpe komponister | Magasinet KLASSISK

At det står sløjt til økonomisk på musikscenen ovenpå coronakrisen er vist ikke nogen nyhed. Det gælder også for komponisterne i England. Men nu har det engelske vokalensemble, ORA Singers (foto), i samarbejde med det store museum i London, Tate Modern, besluttet sig for at give komponister, hvis indtjening er ramt af krisen, en håndsrækning.

Ensemblet og Tate Modern har lanceret en nødfond, hvor otte komponister hver får muligheden for at modtage 12.000 kroner for et nyt korværk. Musikken skal være inspireret at et stykke kunst fra museets internationale samling, og det eneste krav er, at komponisten skal være bosiddende i England.

ORA Singers’ kunstneriske leder, Suzi Digby, fortæller om projektet til Classical Music Magazine:

»Bestillinger af ny musik er hjerteblodet i vores arbejde hos ORA Singers, og vores engagement over for komponister er endnu mere lidenskabeligt nu end nogensinde før. Uden deres arbejde og kreativitet skabt netop nu, er der fare for, at denne ekstraordinære periode i menneskets historie bliver kunstnerisk stum«.

Kunstværkerne, der skal fungere som inspiration, spænder genre- og periodemæssigt vidt og rækker fra et af Henri Matisses hovedværker, collagen ‘Sneglen’ (1953), over Cildo Meireles installation ‘Babel’ (2001) til Lorna Simpsons multimedie værk ‘Then & Now’ (2016).

Foto: Nick Rutter / PR

Læs mere: Operahus spiller koncert for planter

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER