Nyhed

Englænder i spidsen for CPH Opera Festival

Amy Lane - Ny chef for CPH Opera Festival | Magasinet KLASSISK

CPH Opera Festival har udpeget efterfølgeren til den afgåede direktør, Peter Lodahl, der i foråret skiftede job fra festivalchef til musikchef for Copenhagen Phil.

Den nyudnævnte festivaldirektør er englænderen, Amy Lane, der kommer fra en stilling som Head Staff Director ved Royal Opera House i London. Her har hun de sidste 14 år blandt andet haft ansvaret som assisterende instruktør og producent for en lang række af kompagniets store opsætninger. Lane, der er født i 1978, bliver ikke bare den første kvinde, men også den første udlænding til at stå i spidsen for operafestivalen.

»Bestyrelsen har lagt vægt på, at vores nye festivaldirektør skulle have et stærkt internationalt netværk, så festivalen kan tiltrække de internationale solister og dirigenter, som er en del af vores succes som operafestival. Men på samme tid skal den nye direktør forstå vores prioritering af operaoplevelser på højt kunstnerisk niveau på gader og stræder. Vi tror på, at Amy Lane er i stand til at løfte begge opgaver, ligesom hendes udviklingsønsker og planer er yderst interessante«, siger bestyrelsesformand for CPH Opera Festival, Søren Bojer Nielsen, i en pressemeddelelse.

Amy Lane begyndte selv sin karriere som ung sanger hos de London-baserede kompagnier, Royal Opera, English National Opera og Opera Holland Park. Hun har i sin senere rolle som assisterende instruktør også stået for opsætninger i flere europæiske operahuse, blandt andet i Frankrig, Tyskland og Danmark. Som festivaldirektør i København vil hun både lancere fornyelse og samtidig skele bagud til grundlaget, der er lagt af de tidligere chefer i festivalens ti år lange historie:

»Jeg vil bevare ånden og energien, som allerede gennemsyrer festivalen. Jeg vil værne om de favoritbegivenheder, som publikum elsker. Og jeg vil fortsætte med at præsentere værker i nye byrum og tilbyde en mængde fængslende historiefortælling. Det er jo det, som opera er – musik og dramatik sammenflettet i historiefortælling«, udtaler hun.

Lane kender Det Kongelige Teaters øverste chef, Kasper Holten, fra hans tid som operachef i Royal Opera House, hvor de har arbejdet tæt sammen flere gange. Holten hilser udnævnelsen af Lane varmt velkommen i et Facebook opslag:

»Strålende nyheder. Velkommen til København, Amy. Jeg ved, at publikum her vil elske din indsigt, lidenskab, kunst og nysgerrighed. Lad os kæmpe for at vise flere mennesker, hvad de går glip af. Jeg håber på et stærkt samarbejde mellem CPH Opera Festival og Det Kongelige Teater – det bliver næsten som i gamle dage, med dig, mig og John (Fulljames; Det Kongeliges nuværende operachef, tidligere Royal Opera House, red.) – helt sikkert bare endnu sjovere!«, skriver han.

Læs også: Når det utænkelige lykkedes | Festivalanmeldelse

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER