Nyhed

Fabio Luisi bliver hos DR Symfoniorkestret

Fabio Luisi bliver hos DR Symfoniorkestret | Magasinet KLASSISK

Trods Fabio Luisis travle kalender, med job som chefdirigent på begge sider af Atlanten, har han valgt at fortsætte samarbejdet med DR Symfoniorkestret og orkesterchef Kim Bohr. Luisi har forlænget sin kontrakt frem til 2026, og vil på det tidspunkt have stået i spidsen for orkestret i tæt på ti år. Det er anden gang, han forlænger sin kontrakt med orkestret, som han første gang dirigerede i 2010.

I en pressemeddelelse fra DR siger Fabio Luisi om kontraktforlængelsen:
»Jeg er ekstremt glad for, at mit forhold til DR Symfoniorkestret – et forhold, som har blomstret og udviklet sig vidunderligt gennem de seneste fire år – vil fortsætte videre frem gennem de næste mange sæsoner. Orkestret er med sin fantastiske nysgerrighed og sit skarpe fokus en kilde til stor personlig og kunstnerisk glæde i mit liv«, siger han.

Den 61-årige italiener kan både sit symfoni- og operarepertoire. Udover posten hos DR er han også generalmusikdirektør for Zürich Operaen og nytiltrådt chefdirigent for Dallas Symphony Orchestra, hvor han tager over efter New York Filharmonikernes nye chef Jaap van Zweden.

Han er tidligere førstedirigent ved The Met i New York, hvor han af mange blev betragtet som den naturlige efterfølger til James Levine. Ved et kig i CV’et finder man også stillinger som chefdirigent for Staatskapelle Dresden og Semperoper samt for Wiener Symfonikerne.

Orkesterchef Kim Bohr er begejstret over, at den internationalt anerkendte dirigent holder fast i det danske orkester:
»Med Fabio Luisi i spidsen oplever vi, at mange nye døre står åbne for DR Symfoniorkestret. Det betyder, at vi har planer om kommende turneer og indspilninger i både den kommende og følgende sæsoner, som vi glæder os til at offentliggøre løbende. Sammen med Luisi er DR Symfoniorkestret med til at bringe dansk musik ud i verden, og Luisis store passion for Carl Nielsens musik og nulevende danske komponister som Hans Abrahamsen og Bent Sørensen gør orkestret til en stærk ambassadør«, siger han i den samme meddelelse.

Udbyttet ved samarbejdet med Luisi har ikke blot udmøntet sig i åbne døre og muligheder i udlandet men har også været en katalysator for orkestret internt:
»Med Fabio Luisi i spidsen har DR Symfoniorkestret på én gang oplevet en enorm kunstnerisk udvikling og samtidig et helt unikt samarbejdsklima, som stråler langt ud over scenekanten. Det er først og fremmest til stor glæde for vores trofaste publikum, som følger orkestret live i DR Koncerthuset og via DR’s medier. Men samtidig har samarbejdet med Fabio Luisi løftet DR Symfoniorkestret helt op i den øverste internationale liga«, fortæller Kim Bohr.

Foto: Per Morten Abrahamsen / DR

Læs mere: Luisi siger op i Firenze på grund af politisk pres

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER