Nyhed

Fagforbund indleder disciplinærsag mod Domingo

Fagforbund indleder disciplinærsag mod Domingo | Magasinet KLASSISK

De amerikanske scenekunstneres fagforbund, der står bag den første undersøgelse af anklagerne mod Placido Domingo om sex-chikane, indleder nu en disciplinærsag mod sangeren, som selv er medlem. Forbundet, American Guild of Musical Artists (AGMA), gik ud med nyheden om beslutningen tre dage efter den officielle bekræftelse af, at man med undersøgelsen havde dokumenteret beskyldningerne mod Domingo.

»I betragtning af alvorligheden af de bekræftede påstande og antallet af de berørte medlemmer, mener jeg, at den rigtige og eneste ting at gøre på dette tidspunkt, er at indlede formelle disciplinære procedurer mod hr. Domingo«, siger formanden, Ray Menard, i forbundets pressemeddelelse.

Domingo kan nu i princippet se frem mod det, der ligner en retssag uden at være det. Domingo vil blive sikret en fair behandling, hvor han får mulighed for at forsvare sig ved en høring. Anklagerne mod ham kan resultere i forskellige former for disciplinære sanktioner lige fra suspenderinger og bøder til en regulær ekskludering af forbundet.

Men AGMA’s advokat, Susan Davis, sår alligevel tvivl om, hvad der kan komme ud af disciplinærsagen:

»Nu har vi intet andet valg end at gå videre med en disciplinærhøring, hvor indkaldte vidner måske eller måske ikke dukker op, og hvor det ikke, selv hvis han bliver pålagt en bøde, er sikkert, at Domingo så vil indvillige i at betale den. Det er ikke engang sikkert, at han overhovedet vil møde op under en høring«.

Lige inden AGMA udsendte pressemeddelelsen, skrev New York Times, at en af forbundets næstformand, Samuel Schultz, har trukket sig fra sit hverv i protest mod, hvad han ser som forbundets forsøg på at holde undersøgelsens resultater hemmelige i en fortrolig aftale med Domingo, hvor sangeren skulle betale over tre millioner kroner.

AGMA bekræfter, at der blev forsøgt indgået et økonomisk forlig med Domingo men afviser, at det skulle købe ham hemmeligholdelse af resultaterne. Forbundet hævder, at intentionen med at gå stille med dørene, handlede om at beskytte sangerinderne, der havde vidnet i undersøgelsen.

»Hos AGMA har vi aldrig haft planer om at offentliggøre detaljerne i efterforskerens rapport. Og årsagen hertil er vigtig: De vidner, der stod frem, var meget tydelige omkring, at betingelsen for deres deltagelse i efterforskningen var, at de kunne bevare deres anonymitet «, siger øverste chef for AGMA, Leonard Egert, til New York Times.

Forliget røg imidlertid i vasken, da Placido Domingos advokater trak sig fra forhandlingerne, da den nu afgåede næstformand lækkede resultaterne fra undersøgelsen til pressen.

Læs også: Den spanske kulturminister aflyser Domingo-koncerter i Madrid

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER