Nyhed

Første kvindelige direktør for Helsingborgs Konserthus og symfoniorkester

Første kvindelige direktør for Helsingborgs Konserthus og symfoniorkester | Magasinet KLASSISK

Katrine Ganer Skaug, der forlod posten som orkesterchef hos Copenhagen Phil tidligere på året, bliver nu direktør for Helsingborgs Konserthus og Symfoniorkester. Det oplyser det svenske koncerthus i en pressemeddelelse. Norskfødte Ganer Skaug bliver koncerthusets første kvindelige direktør.

Ganer Skaug møder, ifølge pressemeddelelsen, sin nye opgave med en ambition om at gøre huset til en rollemodel for kunstnerisk kvalitet og samarbejde. Hun er også overbevist om, at byen Helsingborg har gode forudsætninger for at skabe de relationer, som kan give koncerthuset opmærksomhed både i Sverige og internationalt.

»Jeg glæder mig rigtig meget til at flytte ind i denne juvel af et koncerthus og arbejde med et spændstigt, alsidigt orkester og de andre medarbejdere i organisationen. Helsingborg er kendt som en kulturby og Konserthuset har været med blandt de forreste med programudvikling på mange niveauer«, siger hun.

Katrine Ganer Skaug tiltræder posten lige efter årsskiftet med det erklærede mål at få lokket publikum tilbage til koncertsalen og på den måde hjælpe folk tilbage til virkeligheden efter pandemien. Hun tager over efter den tidligere koncerthuschef, Fredrik Österling, som med Helsingborgs Symfoniorkester har formået at blande sig i aktuelle samfundsspørgsmål ved bl.a. at programsætte musik af homo- og biseksuelle komponister. Noget som den nye direktør vil fortsætte med.

»Vi skal forholde os aktivt til det samfund, vi lever i. Vi kan ikke opholde os i en tidslomme. Mange har nok en idé om, at den klassiske musik ikke er nutidig. Men selv om musikken blev skrevet for 200-300 år siden, kan den godt placeres i en nutidig sammenhæng. Det gælder om at finde den rigtige vej og en værdig plads for spørgsmålene«, siger Ganer Skaug til SVT.

Katrine Ganer Skaug kommer fra en bred baggrund i det nordiske og internationale musikliv. I Danmark er hun tidligere chef for Esbjerg Ensemble igennem syv år og har altså senest haft rollen som orkesterchef for Copenhagen Phil. En post hun nåede at have i godt et år, hvor hun stod for den daglige ledelse med orkestrets musikchef, operasanger Peter Lodahl.

Foto: PR

Læs mere: Det Kgl. Teater henter ny operachef i Malmø

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER