Nyhed

Ingen Grammyer til danskerne

Tøjet sad skarpt og forhåbningerne var høje inden søndag aftens Grammy-uddeling i Los Angeles. I hvert fald hos Den Danske Strygekvartets følgere på Instagram, som krydsede fingre og ønskede held og lykke i metervis.

Ensemblet var nomineret til en Grammy i kategorien ‘Bedste Kammermusik’ for deres album ‘Prism 1’ med musik af Beethoven, Bach og Sjostakovitj. Og de var ikke det eneste danske navn til uddelingen af det, der bliver kaldt for “musikkens Oscar”. Dirigent Thomas Dausgaard var nomineret i kategorien ‘Bedste Orkesteroptræden’ for en udgivelse af Carl Nielsens 3. og 4. symfoni indspillet med hans kommende orkester Seattle Symphony.

Men aftenens uddeling blev en nitte for både Den Danske Strygekvartet og Thomas Dausgaard. Strygekvaretten tabte til komponisten Laurie Anderson og Kronos Kvartettens udgivelse ‘Landfall’, mens Andris Nelsons og hans orkester, Boston Symphony Orchestra, løb med Grammyen foran næsen på Dausgaard og Seattle Symphony for en indspilning af Sjostakovitjs symfoni nr. 4 og 11.

De fire musikere i Den Danske Strygekvartet tog dog nederlaget med oprejst pande. På ensemblets Instagram-side erklærer de, at »det i det mindste ikke føles så slemt at tabe til den fantastiske Kronos Kvartet :)«. 

Selv om der ikke blev nogen Grammy til Den Danske Strygekvartet i denne omgang, håber både ensemble og fans, at chancen byder sig igen i fremtiden.
»Stadig min favoritkvartet. Måske til næste år!«, lød en kommentar.

Foto: PR

Læs også: Den Danske Strygekvartet og Thomas Dausgaard Grammy-nomineret

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER