Nyhed

Italiener bliver ny 1. gæstedirigent for Det Kgl. Kapel

Italiener bliver ny gæstechefdirigent for Det Kgl. Kapel | Magasinet KLASSISK

Det Kgl. Kapel har fundet en afløser for chefdirigent Alexander Vedernikov, som døde med Covid-19 i november. Italienske Paolo Carignani er udpeget som 1. gæstedirigent for orkestret fra den kommende sæson og tre år frem.

I en pressemeddelelse siger operachef John Fulljames om Carignani:

»Paolo har høstet stor anerkendelse som dirigent på Det Kgl. Teater igennem flere år. For nylig i forbindelse med opsætninger af Verdis operaer ‘Simon Boccanegra’ og ‘Trubaduren’. Vi ser frem mod at forstærke vores relation til Paolo, der er en vidunderlig dirigent og musiker især i det italienske repertoire, der er en så central del af vores kunstneriske vision«.

Paolo Carignani, som er tidligere chefdirigent for Opern- og Schauspielhaus Frankfurt, har stået i spidsen for Det Kgl. Kapel flere gange tidligere. Senest ved Operaens opsætning af ‘Carmen’ i sæsonen 19/20 og igen når tæppet går til premieren på Amon Miyamotos nye opsætning af ‘Madame Butterfly’ 30. januar, hvis alt går vel.

Dirigenten er uddannet i komposition, klaver og orgel ved Giuseppe Verdi Konservatoriet i Milano og har senere studeret direktion under Alceo Galliera. Han er en flittigt brugt gæstedirigent i de italienske og store internationale operahuse og skal – efter planen – bruge sit forår på podierne i bl.a. Staatsoper Hamburg, Wiener Staatsoper og Grand-Théâtre de Genève.

Foto: Robert Fischer

Læs mere: Det Kongelige Kapels chefdirigent er bukket under for Corona

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER