Nyhed
James Levines søgsmål mod The Met Opera ender med forlig
15. august 2019
15. august 2019
Retssagen mellem dirigent James Levine og hans tidligere arbejdsgiver, operahuset The Met, har overraskende nået sin afslutning med et forlig, skriver New York Times. I det civile søgsmål rejste den tidligere chef- og æresdirigent anklager om kontraktbrud og æreskrænkelse efter fyringen sidste år og fremsatte et erstatningskrav på 35 millioner kroner. Advokater fra begge parter bekræfter forliget men vil ikke ud med oplysninger om detaljerne og ønsker i det hele taget ikke at kommentere på aftalen. Det vides altså ikke, om Levine har fået noget økonomisk ud af forliget.
Levine blev fyret efter anklager om flere tilfælde af seksuelt misbrug af yngre mænd igennem sin lange karriere hos operahuset. I søgsmålet mod den tidligere arbejdsgiver benægtede han »klart og utvetydigt enhver forseelse« i forhold til påstandene fra The Mets interne undersøgelsesrapport, der var grundlaget for fyringen. Hans advokater gjorde også gældende, at hans kontrakt med operahuset ikke indeholdt nogen klausul, der gav mulighed for at afskedige ham på grundlag af »en påstået eller faktisk forkert handling eller forseelse«.
I retssagens indledende forløb afviste dommeren tilbage i marts alle Levines påstande om æreskrænkelse, på nær én. Den eneste påstand, der blev godkendt, handlede om en erklæring, hvor The Met hævder, at deres daværende undersøgelse »afdækkede troværdige beviser på, at Mr. Levine har gjort sig skyldig i seksuelt misbrug og chikanerende adfærd«.
Flere medier hæfter sig ved, at forliget kommer på et kritisk tidspunkt i retssagen.
Planlagte vidneafhøringer udbød en risiko for både The Met og Levine, da begge parter kunne have noget i klemme. Ifølge New York Times ville afhøringerne sandsynligvis have udpenslet detaljer fra det privatliv, som Levine igennem hele sin karriere har kæmpet med næb og klør for at holde for sig selv. Lige såvel kunne afhøringerne have rejst penible spørgsmål, om hvor meget The Met egentlig har vidst – eller burde have vidst – om de overgreb, de mener at fundet bevis for i rapporten, der resulterede i Levines fyring.
Foto: Wikipedia
FLERE NYHEDER