Nyhed

Jonas Kaufmann debuterer endelig som Otello

Stjernetenoren Jonas Kaufmann skal for første gang synge titelpartiet i Verdis ‘Otello’. Efter talrige tilbud i karrieren har han omsider takket ja til det, han kalder »den perfekte Verdi opera« ved sommerens opsætning i Royal Opera House.

Den tyske sanger vover for første gang pelsen, i det han selv beskriver som den måske mest udfordrende rolle nogensinde, i London kan man læse på operahusets website. Debuten som Otello skulle foregå under de bedst tænkelige vilkår, og for Kaufmann er det på scenen i Royal Opera House, hvor han føler sig i sikker havn.

»Den store udfordring ligger ikke så meget i det tekniske men mere i risikoen for at fortabe sig i rollens vanvid, som kan skubbe dig ud over grænsen til et punkt, hvor det skader din stemme. Jeg har ventet på det rigtige tidspunkt meget længe og måtte til sidst indse, at hvis jeg ikke gør det nu, vil det så nogensinde ske?«

Tenoren betragter rollen med ærefrygt og forklarer, hvor vigtige prøverne derfor er:
»Der er en million fejl, du kan begå. Derfor har du brug for folk, der holder indgående øje med dig og siger: “Nej, Vent, Forsigtig!”. Hvis der ikke er det, falder du bare i alle fælderne«.

I rollen, hvor Kaufmann slipper for at blive malet sort, spiller han overfor Maria Agresta som hustruen Desdemona, og Marco Vratogna synger partiet som den dæmoniske Jago. Operahusets chefdirigent, Antonio Pappano, leder orkester og kor igennem Keith Warners iscenesættelse af Verdis tragedie.

Operaen har premiere 21. juni og spiller frem til 15. juli. En optagelse fra premiereaftenen kan med få dages forsinkelse opleves i flere biografer herhjemme, hvis man ikke lige er i London.

Foto: ROH

Se Kaufmann fortælle om rollen som Otello

FLERE NYHEDER