Nyhed

Joshua Bell bliver hos Academy of St Martin in the Fields

Joshua Bell bliver hos Academy of St Martin in the Fields | Magasinet KLASSISK

Et af verdens førende kammerensembler, det London-baserede Academy of St Martin in the Fields, fejrer 60-års jubilæum i denne sæson med nyheden om, at man har forlænget kontrakten med musikchef Joshua Bell. Den amerikanske violinist, der samen med orkestret gæstede København og Aarhus ved anmelderroste koncerter i sommer, forbliver på posten til 2023. Når den nytegnede aftale udløber, har Bell fungeret som kunstnerisk leder af ensemblet i mere end ti år.

»Jeg er virkelig begejstret over at forlænge min kontrakt som musikchef for Academy of St Martin in the Fields i yderligere tre sæsoner. Helt fra begyndelsen af min ansættelse i 2011 har akademiet været min musikalske familie, og hver gang vi ses, føles det på én gang som både en hjemkomst og starten på et nyt eventyr«, udtaler han i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem Bell og Academy of St Martin in the Fields er vidt anerkendt som en kunstnerisk succes. Sidste år skrev det skotske dagblad, The Scotsman, om orkestret:

»Bell har opnået noget helt specielt, siden han blev orkestrets musikchef i 2011. Der er stadig den kendte finish og finesse, den sikre aristokratiske blødhed. Men under Bell har de også fået et bemærkelsesværdigt fokus, og der er en ætsende klarhed i deres spil: enhver bevægelse har retning og mening. Og det er en fornøjelse at opleve et ensemble, hvor samtlige musikere virker så engagerede«.

Bell er den blot anden musikchef i ensemblets historie. Han efterfulgte stifteren, dirigent Neville Marriner, der ledte musikerne fra starten i 1958 og frem til 2011, hvor han blev udnævnt til akademiformand på livstid.

Foto: Chris Christodoulou

Læs også: Joshua Bell får stor tysk festivalpris

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER