Nyhed

Joshua Bell får stor tysk festivalpris

Den amerikanske violinist Joshua Bell modtager Glashütte Prisen ved dette års udgave af festivalen Dresdner Musikfestspiele som en anerkendelse for hans »betydelige engagement i udviklingen af unge kunstnere«. Prisen og hæderen ledsages af en check på små 200.000 kroner, skriver det tyske musiksite Musik Heute.

»Jeg har kendt Joshua Bell siden 1989, da vi mødtes på Marlboro Music Festival og spillede Schubert trioer direkte fra bladet i vores fritid. Joshua er forblevet tro mod sig selv og har appel til klassiske musikfans af alle generationer og nationaliteter med sin poetiske violinstil. Han er en af de mest karismatiske og succesfulde musikere i verden i dag«, siger festivalleder og cellist Jan Vogler om årets prisvinder.

Det er 16. gang, at prisen med det fulde navn ‘Glashütte Original Music Festival Prize’ bliver uddelt ved Dresdner Musikfestspiele, der blev stiftet i 1978 i det daværende Østtyskland. Den er tidligere gået til pianisten Hélène Grimaud, Berliner Filharmonikerne, violinisten Hilary Hahn, cellisten Steven Isserlis og senest mezzo-sopranen Joyce DiDonato. Joshua Bell får overrakt prisen ved en gæsteoptræden på festivalen i maj. 

51-årige Joshua Bell kan opleves ved flere koncerter i Danmark i løbet af foråret og sommeren. I april optræder han som solist med DR SymfoniOrkestret i Beethovens violinkoncert i D-dur i en udgave, hvor han selv har skrevet solokadencen i 1. sats. Den 12. august spiller han først i Tivolis Koncertsal og dagen efter i Musikhuset Aarhus med kammerensemblet Academy of St Martin in the Fields, som han har været kunstnerisk leder for siden 2011.

Foto: PR

Læs også: Anne-Sophie Mutter får Polar Music Prize

FLERE NYHEDER