Nyhed

Koncertdebut med kunstnerne i hånden

Southbank Centre | Koncertdebut med kunstnerne i hånden

For at nå nye publikummer vil London-koncertsalen Southbank Centre i denne sæson hjælpe klassiske koncertdebutanter ind på tilskuerpladserne. Debutanterne får, helt gratis, mulighed for at deltage i deres første koncert i følgeskab med en førende musiker eller komponist. Violinisten Nicola Benedetti, dirigenten Marin Alsop (foto) og pianisten og komponisten Stephen Hough er blandt de mange, der har stillet sig til rådighed for det nye projekt ‘Encounters’, skriver BBC Music Magazine.

»Jeg er meget interesseret i at høre, hvad førstegangs klassiske koncertgæster får ud af oplevelsen«

Marin Alsop, dirigent

Efter første koncert bliver deltagerne opfordret til selv at invitere en klassisk nybegynder, der igen skal invitere en ny. Håbet er på denne måde at få skabt en ny og anderledes generation af koncertdebutanter.

Projektet er rettet mod målgrupper, der ikke tidligere har været til en klassisk koncert og måske aldrig har overvejet det. De gratis billetter er særligt tiltænkt udsatte befolkningsgrupper som f.eks. unge uden arbejde og uddannelse, tidligere indsatte, hjemløse og ældre uden sociale netværk.

Marin Alsop glæder sig over at være en del af Encounters og siger i en pressemeddelelse:

»Det er en fantastisk ide. Jeg nyder altid at gå til koncerter, og som musiker er jeg meget interesseret i at høre, hvad førstegangs klassiske koncertgæster får ud af oplevelsen. Det er nemt at have fordomme, men jeg tror, at nogle myter nok skal blive afmonteret undervejs«.

Foto: Adriane White

Læs også: Marin Alsops orkester dropper sommerfestival og koncerter

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER