Nyhed

Koncertscenen i Tokyo åbner langsomt dørene igen

Koncertscenen i Tokyo åbner langsomt dørene igen | Magasinet KLASSISK

Mens Japans premierminister, Shinzo Abe, prøver at synke beslutningen om at udskyde OL, har en af de store koncertscener i hovedstaden, Tokyo Opera City (foto), genoptaget deres aktiviteter. Tokyo Symphony Orchestra optrådte lørdag aften som det første store orkester ovenpå en tre uger lang total-pause i koncertsalene efter henstilling fra den japanske regering, kan man læse på musikbloggen Pizzicato.

Ifølge Tokyo Opera Citys koncertkalender kan publikum i aften (onsdag) høre en klaverkoncert med solisten Ayako Uehara, og allerede fredag byder man igen på symfonisk musik med Tokyo City Philharmonic Orchestra.

På den japanske nationalscene, New National Theatre, har alle forestillingerne af Mozarts ‘Così Fan Tutte’ været aflyst i marts måned, og man skal hen til 7. april for at finde en opera, der ikke er aflyst.

I en af Tokyos andre koncertsale, Orchard Hall, spiller man først igen 29. april, når Japans radiosymfonikere, NHK Symphony Orchestra der for nylig forlængede med chefdirigent Paavo Järvi, gæstespiller.

Foto: PR

Læs også: Coronavirus påvirker den klassiske scene

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER