Nyhed

Malkovinder overtager Thomas Søndergårds gamle orkester

Ryan Bancroft - Malkovinder overtager Thomas Søndergårds gamle orkester

Da Thomas Søndergård sidste år slap tøjlerne for at hellige sig Skotland, stod BBC National Orchestra of Wales over for at skulle finde en ny chefdirigent. Valget er faldet på den seneste Malko-vinder, Ryan Bancroft, der løb med både førstepladsen og publikumsprisen foran et rekordstort felt ved at markere sig som en yderst udtryksfuld dirigent. Den 29-årige amerikaner, der er kendt for at dirigere uden taktstok, har skrevet under på en treårig kontrakt hos orkestret i Cardiff med start fra næste år.

Arbejdet som dirigent for et britisk ensemble er ikke fremmed for Ryan Bancroft, der har gæstedirigeret BBC Scottish Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Ulster Orchestra samt BBC Singers. Han debuterede hos det walisiske orkester sidste år i et program med Beethoven og Weber og vendte tilbage i maj i år med ny musik.

»Jeg brænder for de mennesker, der spiller musik og for det publikum, der elsker den. Den egenskab gør Wales til et fremragende selskab for mig. Vores opskrift på fortryllende forestillinger kombinerer vores unikke lyd og historier med lige dele samarbejde, vækst og vision. Musikerne i BBC National Orchestra of Wales ved præcist, hvordan man skaber inspirerende koncertoplevelser med disse ingredienser«, siger Bancroft til BBC Music Magazine.

Alan Davey, der er chef for BBC’s orkestre og kor samt The Proms, udtaler:

»Ansættelsen vil være en enorm mulighed for ham og dette fine orkester til at udforske, hvad et orkester kan blive til i det 21. århundrede, og samtidig formidle medrivende musik til Waliserne mens Wales omvendt også bliver repræsenteret både nationalt og internationalt«.

Ryan Bancroft er den anden af de tre finalister fra sidste års Malko-konkurrence, der lander sig et godt dirigentjob hos et anset orkester. Vi skrev i juli om, at vinderen af 2. pladsen, russiske Anna Rakitina, næste sæson begynder hos Boston Symphony Orchestra som assisterende dirigent under Andris Nelsons.

Foto: PR

læs også: Forklarelsens nat | Koncertanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER