Nyhed

Musikchefen for Belgiens Nationalsymfonikere corona-fyret

Musikchefen for Belgiens Nationalsymfonikere corona-fyret | Magasinet KLASSISK

Musikchefen for Belgiens største, statsejede kulturinstitution, Palais des Beaux-Arts (BOZAR), tyskeren Ulrich Hauschild, er blevet fyret på gråt papir. Ifølge en pressemeddelelse har BOZAR MUSIC, der huser Belgiens Nationalsymfonikere, angiveligt skilt sig af med den kunstneriske leder på grund af den økonomiske krise, som corona-truslen har skabt.

Fyringen har vakt opsigt, da BOZAR notorisk aldrig udsender pressemeddelelser om noget som helst, heller ikke chefskifter, skriver France Musique. Det franske medie frygter derfor, at den økonomiske krise er blevet så dyb, at man vil skille sig helt af med musikdelen af kulturinstitutionen.

I pressemeddelelsen kan man læse, at musikchefen, der har tegnet den kunstneriske profil for BOZAR MUSIC siden 2013, har sidste arbejdsdag nytårsaften.

Bestyrelsens og ledelsens beslutning om at skille sig af med Hauschild skaber uro på de indre linier. De ansatte i BOZAR MUSIC har ikke set fyringen komme, og de har nu besluttet sig for at aktionere i protest ved at blokere alle interne mails med følgende autosvar:

‘BOZAR MUSIC – In Memoriam
Kære kollegaer. Efter den chokerende nyhed om vores chef for BOZAR MUSIC skal du være opmærksom på, at jeg, som støtte for ham, i de følgende dage vil prioritere e-mails fra eksterne partnere inden for vores sektor snarere end interne beskeder og sager på dette vanskelige og komplicerede tidspunkt. Tak for din forståelse’.

Bestyrelsen har efter protesten indkaldt samtlige medarbejdere til krisemøde.

Ulrich Hauschild har brugt hele sin karriere indenfor musikkens verden. I første omgang som personlig assistent for operainstruktøren Robert Wilson og den kunstneriske leder af Festspillene i Salzburg, Gérard Mortier. Siden har han selv optrådt i rollen som kunstnerisk leder af Konzerthaus Dortmund og det østrigske kammerorkester, Camerata Salzburg, inden han fik ansvaret for BOZAR MUSIC for syv år siden.

Læs mere: Operaforestilling i Madrid corona-stoppet

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER