Nyhed

Netrebko aflyser Bayreuth debut med kort varsel

I år skulle det være. Endelig kunne Anna Netrebkos fans få lov til at opleve hende i den længe ventede debut ved festspillene i Bayreuth. Men stjernesopranen har aflyst kun en uge før, det var hendes tur til at synge partiet som Elsa i årets opsætning af ‘Lohengrin’. En rolle hun høstede roser for i sin første Wagner optræden i Dresden i 2016 under ledelse af dirigent Christian Thielemann, som hun også skulle arbejde sammen med i Bayreuth.

Men den russiske sangerindes helbred har stillet sig i vejen for debuten på den grønne høj, og festivalledelsen måtte, ifølge avisen Die Zeit, gå ud med meddelelsen om, at »selvom hendes stemme ikke er angrebet, så følger hun et nødvendigt lægeligt påbud om en tre uger lang pause for at komme sig helt«. Kort tid forinden havde Netrebko også aflyst sin sidste forestilling i Salzburg Festspillene og gav denne forklaring på Instagram:

»Beklageligvis er jeg blevet meget syg med forkølelse (formodentlig fra noget air condition), og derfor er jeg nødsaget til at aflyse mit job i Salzburg i aften«.

Ifølge festivalens talsmand, Peter Emmerich, har man forhandlet Bayreuth-debuten med Netrebko igennem flere år. Nu er spørgsmålet så, hvornår det vil lykkes at få lokket hende til festspillene igen. Og det kan godt få lange udsigter. Én ting er sikker; det bliver ikke til næste år, ifølge Emmerich:

»Programmet for næste år er allerede lagt, så det kan vi udelukke«, siger han. Netrebkos agent ønsker ikke at kommentere på hverken aflysningen eller en ny mulighed for at optræde i Bayreuth.

Trods skuffede miner har arrangørerne ikke tabt de store penge på aflysningen, da Netrebko først blev annonceret efter, at billetterne til årets festival blev frigivet. I Salzburg returnerede skuffede og vrede fans i hobetal imidlertid deres billetter. »Vores tilbagesalg er ikke værd at snakke om. Folk har købt billetter til ‘Lohengrin’, ikke til Netrebko«, siger Peter Emmerich til Musik Heute.

Foto: Daniel Koch / DG

Læs også: Netrebko skal ikke til Bayreuth endnu

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER