Nyhed

Ny chef for Festspillene i Bergen

De har fundet ny festspildirektør i Bergen | Magasinet KLASSISK

Festspillene i Bergen har udnævnt komponisten Lars Petter Hagen som ny direktør. Han efterfølger danske Anders Beyer, som fratrådte sin stilling i september efter en klage over »krænkende adfærd«.

Lars Petter Hagen tiltræder som festspildirektør senest 1. maj på en fireårig kontrakt. Han kommer fra en stilling som udviklingschef i Oslo-Filharmonien og rådsleder i Norsk kulturråd. Hagen har tidligere været chef for Ultima festival, foreningen Ny Musikk og Nordic Music Days og har således bred erfaring som kulturleder og samtidigt et udgangspunkt i sit eget kunstneriske virke som komponist.

»Jeg er ivrig efter at bygge videre på det gode arbejde, der er blevet gjort gennem næsten 70 år for at skabe en ekstraordinær og unik festival, der kombinerer tradition og fornyelse med udgangspunkt i Bergens unikke kulturliv og internationale orientering«, udtaler den kommende festivalchef i en pressemeddelelse.

Efter Anders Beyers pludselige fratrædelse sidste efterår fik festivalen travlt med at finde en ny direktør. Hagen er udvalgt i et samlet felt på 22 internationale kandidater. Det store antal ansøgere til stillingen som ny direktør tæller blandt andet tidligere musikchef for Aarhus Symfoniorkester, Kristian Rahbek Knudsen.

Bestyrelsesleder for festspillene, Thorhild Widvey, udtrykker i pressemeddelelsen sin fulde tilld til, at man har fundet den rigtige mand:

»Som festspil-direktør har du et enormt ansvar for en af de mest centrale kulturinstitutioner, vi har i Norge. Efter at have været igennem en velordnet og grundig ansættelsesproces, er jeg nu overbevist om, at vi har fundet den bedste kandidat til jobbet«, siger hun.

Anders Beyer blev fyret i september, da festivalens bestyrelse mistede tilliden til ham efter, at en ekstern advokatundersøgelse bekræftede en klage med »alvorligt indhold«. Ifølge bestyrelseslederen havde Beyer udvist krænkende adfærd ved at udnytte sin position til at opnå en privat relation.

Foto: Thor Brødreskift / fib

Læs mere: Dansk direktør for Festspillene i Bergen fratræder efter klage over »krænkende adfærd«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER