Nyhed

Ny kunstnerisk chef for Den Fynske Opera

Ny kunstnerisk chef for Den Fynske Opera | Magasinet KLASSISK

Mens sommeren holdt sit indtog i hele Danmark, meddelte Den Fynske Opera, at man har en ny kunstnerisk leder på plads. Valget er faldet på Eva-Maria Melbye, som per 1. august tager hul på en to-årig ansættelse hos kompagniet, hvor hun tidligere har været praktikant.

Melbye er uddannet operainstruktør fra Operahögskolan i Stockholm i 2008. Hun har tilbragt en stor del af sin karriere i Skandinavien og i resten af Europa men flytter i forbindelse med det nye job tilbage til Danmark fra Tyskland, hvor hun hidtil har haft base.

»Jeg glæder mig meget til at have min daglige gang dér, hvor det hele startede – til at gå i dialog med publikum og til at facilitere mødet mellem nye talenter og erfarne kunstnere. Som kunstnerisk leder for Den Fynske Opera kommer jeg til at fokusere på at berøre, overraske og inkludere publikum – det faste såvel som det nye«, siger Eva-Maria Melbye i en pressemeddelelse om udnævnelsen.

40-årige Melbye har erfaring som instruktør fra scener i Tyskland, Italien og Wien, senest med opsætningen af ‘La Traviata’ på Staatstheater Augsburg. I 2016 var hun blandt de nominerede til prisen som ‘Årets unge instruktør’ ved International Opera Awards. Hun har desuden været nomineret til Österreichischer Musiktheaterpreis.

Herhjemme har hun iscenesat på Det Kongelige Teater, samt Den Jyske- og Den Fynske Opera.

Eva-Maria Melbye satte i 2015 Pelle Gudmundsen-Holmgreens første opera ‘Sol går op, sol går ned’ på Takkelloftet og blev året inden nomineret til en Reumert for iscenesættelsen af Steingrimur Rohloffs ‘Biblioteket i Babel’ på det københavnske Hofteatret. Tidligere i karrieren har hun været assistent for Kasper Holten og stået som selvstændig instruktør på flere genopsætninger af hans forestillinger.

LÆS OGSÅ

Den Jyske Opera lander Tosca-veteran til ny opsætning

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER