Nyhed

Nyt label for tidlig musik ser dagens lys

Der er godt nyt til feinschmeckere med hang til tidlig musik. Det ansete engelske pladeselskab Resonus Classics har lanceret det nye underlabel Inventa Records, der eksklusivt skal udgive tidlig musik, skriver Gramophone.

I stalden hos Inventa er hovednavnet den prisvindende korgruppe Alamire og deres dirigent David Skinner. Første udgivelse er da også med Alamire, som bliver flankeret af ensemblet His Majestys Sagbutts & Cornetts og organisten Stephen Farr i en fremførelse af Hieronymus Praetorius’ storladne korværker. Alamire vandt i 2015 en Gramophone Award i kategorien ‘Tidlig Musik’ med deres album ‘The Spy’s Choirbook’.

Adam Binks, stifter og direktør for Resonus Classics, siger om det nye plademærke:
»Siden Resonus Classics startede tilbage i 2011, har pladeselskabet gået forrest i promoveringen af den tidlige musik og forsynet lyttere med de allerbedste indspilninger med ensembler fra hele verden. Med lanceringen af Inventa Records fastholder vi vores kærlighed til genren og videreudvikler vores udforskning af den rige og givende scene for den historisk informerede opførelse af musikken«.

Resonus Classics blev stiftet i London i 2011 af Binks og hans kompagnon Jonathan Manners og var det første klassiske label, der udelukkende satsede på at distribuere musik digitalt. I 2015-16 vandt Resonus både en BBC Music Magazine Award og en Gramophone Award for David Watkins anmelderroste indspilning af Bachs Cello Suiter. Pladeselskabet udgiver omkring 10 albums årligt.

Læs også: Opus Arte overtages af Naxos

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER