Nyhed

Østrig åbner for orkesterprøver i juni

Østrig åbner for orkesterprøver i juni | Magasinet KLASSISK

Kort tid efter at kulturministeren i den tyske delstat Bayern lukkede statsoperaen ned, begynder nabolandet Østrig at lempe på restriktionerne for operahuse og orkestre.

Som en del af en gradvis genåbningsplan sigter den østrigske regering mod at tillade landets ellers lukkede scener at genoptage prøvearbejdet. Såkaldt kollektive prøver for orkestre og andre ensembler bliver tilladt fra 1. juni, mens individuelle prøver kan finde sted allerede fra midten af næste måned.

Ifølge den østrigske avis Der Standard var tiltrædende direktør for Wiener Staatsoper, Bogdan Roščić, ved søndagens præsentation af programmet for den kommende sæson ganske godt tilfreds med udsigten til, at operahusets sangere og orkester så småt kan begynde prøverne til sæsonåbneren, Puccinis ‘Madame Butterfly’, 7. september:

»Min førsteprioritet er at kunne organisere sæsonen som planlagt fra september. Alt er kontraktmæssigt fastlagt, for nogles vedkommende i tre år, og det kan man ikke bare smide over bord. Men jeg føler mig mere lettet nu«, siger han til avisen.

For den fortrøstningsfulde direktør er det mest presserende spørgsmål, hvornår man kan komme til at afholde de sidste, samlede kostume- og generalprøver:

»Vi skal nok komme igennem de første prøveforløb, men én ting står klart. De sidste prøver med orkester og kor skal foregå sidst i august, allersenest først i september. Derfor skal de nuværende restriktioner være væk på det tidspunkt«, siger Roščić.

Foto: PR / Wiener Staatsoper

Læs mere: Bayern tvinger statsoperaen til at lukke helt

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER