Nyhed

Overanstrengt Elsa Dreisig aflyser koncerter

Den unge sopran Elsa Dreisig har på de sociale medier meddelt, at hun aflyser årets sidste koncertoptrædener i Danmark. Hun skulle sammen med barytonen Bo Skovhus have sunget uddrag fra Hugo Wolfs ‘Italienisches Liederbuch’ ved tre koncerter i sidste uge, blandt andet på CPH Opera Festival. Den norske sopran Kari Postma overtog Dreisigs partier.

I et opslag på Facebook sidste mandag angiver Dreisig et for stort arbejdspres som årsag til aflysningerne:

Kære alle,
Det er med modvilje og tristhed, at jeg skriver disse linjer til jer.
Det er ikke altid let at leve en sangerindes liv og forudsige et halvt år ud i fremtiden, hvor man skal synge til en koncert, om man er i topform eller ej, men det viser sig at jeg desværre ikke er i stand til at synge Wolf for jer, i morgen til Djurs og Mols Klassiske Koncerter, heller ikke på torsdag til Odsherreds Kammermusik festival og på fredag til Cph Operafestival. Jeg har på det sidste overarbejdet og overanstrengt både min krop og min stemme, og nu siger de “stop”!
Jeg beklager mit fravær inderligt.
Danmark har en meget særlig plads i mit hjerte, og jeg ønsker ligeledes, at det skal have en særlig plads i min karriere. Jeg føler mig meget heldig og beæret over at have jeres støtte, og hvis I vil, så lad os ses igen snart! Så skal jeg synge for jer med hele min stemme og af hele mit hjerte.
Tak fordi I er her!
Og tak for jeres forståelse.
De bedste hilsner
Elsa

Elsa Dreisig har haft en stram kalender med opgaver verden over. Senest har hun sunget rollen som Zerlina i Pariseroperaens opsætning af ‘Don Juan’ og haft scenedebut så langt væk som i Korea i Richard Strauss’ sangcyklus ‘Vier Letzte Lieder’, skriver Opera Wire.

Foto: Olafur Steinar Gestsson

Læs også: Elsa Dreisig vinder Classical Music Award for debutalbum

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER