Nyhed

Overrasket Underholdningsorkester takker for stor pris

Overrasket Underholdningsorkester takker for stor pris | Magasinet KLASSISK

Tilbage i januar – før coronakrise og masseaflysninger på den klassiske scene – bragte vi nyheden om, at Danmarks Underholdningsorkester var udpeget som vinder af den prestigefyldte pris, International Classical Music Awards 2020 (ICMA), i priskategorien ‘Symphonic Music’ for deres Beethoven-cyklus.

Orkestret skulle have modtaget trofæ og hæder ved en stor prisceremoni torsdag i Sevilla, men det blev der naturligvis ikke noget af. For at ære prismodtagerne har ICMA på dagen for den aflyste ceremoni offentliggjort de tilsendte takketaler fra alle vinderne. Med offentliggørelsen kom, til Underholdningsorkestrets store overraskelse, også nyheden om, at udgivelsen samtidigt er blevet kåret som vinder af hovedprisen som årets bedste klassiske album.

»Det er kæmpe stort! Jeg er både overvældet og stolt over, at vi nu modtager den ultimative hæder af ICMA. Jeg glæder mig nu endnu mere til, at Adam [Fischer] og orkestret til efteråret får mulighed for at præsentere udgivelsen live for danskerne, når vi fejrer Beethovens 250-fødselsdag med en kæmpe Beethoven Maraton!«, siger direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö, på orkestrets website.

Vi bringer her et uddrag af takketalen, som Vetö skulle have holdt på vegne af Danmarks Underholdningsorkester ved den aflyste prisoverrækkelse:

»Danmarks Underholdningsorkester er yderst beæret over at få ICMA 2020 i kategorien ‘Symphonic Music’ for vores indspilning af de samlede Beethoven symfonier. International Classical Music Awards er en af de fineste udmærkelser, som musikere kan stræbe efter, fordi de bliver tildelt af en uafhængig og meget kompetent jury og derfor er et ubestrideligt kvalitetsstempel«.

Hvis alt går vel, vil der i september blive mulighed for høre opførelsen af hele cyklussen, når orkestret under ledelse af chefdirigent Adam Fischer afholder deres Beethoven Maraton i DR Koncertsalen over to dage.

Foto: The Franz Liszt Academy Budapest

Læs mere: Danmarks Underholdningsorkester vinder pris

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER