Nyhed

Pariseroperaen får kæmpebøde efter arbejdsulykke

Bastille-operaen i Paris er netop blevet idømt en kæmpebøde på næsten 1,5 millioner kroner efter en arbejdsulykke i 2016, hvor et 750 kilo tungt skilt væltede og sårede to sceneteknikere under en forestilling. Den ene af teknikerne lå indlagt på hospitalet i fire måneder med et kvæstet ben og ikke mindre end syv brud på skulderen, ifølge en artikel i France Musique.

Ved retten i Paris er operahuset ovenpå ulykken blevet dømt til at betale en bøde på 700.000 kroner for, uagtsomt, at bære ansvaret for de to medarbejderes skader. Hertil er lagt 15 bøder på hver 35.000 kroner for at have negligeret ansvaret for at skabe et sikkert arbejdsmiljø med »en behørig redegørelse og vurdering af risikoen for medarbejdernes helbred og sikkerhed«.

Endvidere skal Pariseroperaen betale et beløb på 110.000 kroner til sceneteknikernes fagforening for at dække den »ikke-økonomiske skade på erhvervets kollektive omdømme«, hvad det så end betyder.

Retten valgte i sin dom at se bort fra et krav om bøde og fængselsstraf til operaens scenetekniske ansvarlige. Hans advokat er tilfreds med, at kravet er blevet frafaldet overfor klienten, han beskriver som »en simpel teknisk chef, der hverken leder operaen eller er ansvarlig for at fastsætte sikkerhedsreglerne«.

Foto: Patrick Tourneboeuf & Tendance Floue / The Opéra Bastille

Læs også: Sigtelser mod italiensk operahus udvides

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER