Nyhed

Pariseroperaen lammet af strejke – bløder op mod 20 millioner om ugen

Pariseroperaen lammet af strejke - bløder op mod 20 millioner om ugen | Magasinet KLASSISK

Operaen i Paris har i den sidste tid været tvunget til at aflyse den ene forestilling efter den anden, fordi personalet strejker som led i de franske offentligt ansattes landsdækkende protest over Macron-regeringens kommende pensionsreform. Operaens sangere, musikere og balletdansere er bange for at få forringet deres pensionsøkonomi væsentligt med reformen.

Senest er aflysningerne gået ud over opsætningen af ‘Fyrst Igor’ og premieren på Bellinis ‘Il Pirata’. Indtil d. 17. december er i alt 27 forestillinger blevet droppet på grund af strejken, som startede i begyndelsen af december.

For hver aflyst forestilling enten refunderer operaen de købte billetter eller tilbyder nye. Radiokanalen France Musique vurderer, at strejken koster Pariseroperaen op mod tyve millioner kroner om ugen i aflyste opera- og balletforestillinger. Operaen oplyser til kanalen, at aflysningen af en enkelt forestilling som ‘Fyrst Igor’ står huset i godt 2,5 millioner kroner i tabte indtægter.

Aflysningerne er efterhånden blevet så hyppige, at operaen har udarbejdet denne standarderklæring, der møder de gæster, som må trykke næserne flade mod de lukkede døre:

»Pariseroperaen undskylder for denne aflysning. Givet medarbejdernes ret til at indlede strejke helt frem til tidspunktet for den planlagte opførelse har Operaen ikke været i stand til at informere publikum tidligere og undskylder også for det«.

Foto: Brodbeck & de Barbuat

Læs også: Pariseroperaen får kæmpebøde efter arbejdsulykke

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER