Nyhed

Rattle bydes velkommen hjem med 10 dages festival

Fortabte sønner og hjemvendte krigshelte er dårlige sammenligninger, men én ting er sikker: Når Simon Rattle vender hjem til sin nye post som chefdirigent for London Symphony Orchestra, venter der en stjernemodtagelse. De engelske medier flyder over med lovord om stjernedirigentens tilbagevenden til den hjemlige musikscene. Men allergladest er de selvfølgelig hos London Symphony Orchestra, som arrangerer ‘This is Rattle’, en 10-dages velkomstfestival til ære for deres nye maestro, der siden 2002 har tilbragt tiden som chefdirigent for Berliner Filharmonikerne.

Nicholas Kenyon, direktør for orkestrets hjemmebane The Barbican, kalder Rattle for en »game-changer«.
»Han får bragt musikken på forsiden af aviserne, Tv-kameraerne er zoomet ind på ham. Han løfter musikken op på et helt nyt niveau«, siger han til The Guardian. Og forventningsglæden er gensidig.
»Vi skal udforske de store mesterværker sammen, opbygge et fællesskab og inspirere en ny generation til at slutte sig til os i troen på, at musik er for alle«, siger Rattle om fremtiden som chefdirigent for London-orkestret.

Festivalens åbningskoncert på torsdag markerer også starten på den nye sæson og byder på et program med musik af fire nutidige engelske komponister, deriblandt Thomas Adès’ ‘Asyla’ og uropførelse af Helen Grimes ‘Fanfare’, som er bestilt af orkestret til lejligheden.

Det bliver den første af i alt 10 koncerter med Rattle på podiet foran sit nye orkester i løbet af debutåret. Det næste år frem vil han havde dobbeltarbejde og både have sin første sæson i London og den sidste i Berlin, hvor han i øvrigt bliver boende med sin familie.

‘This is Rattle’ løber fra 14.-24. september og bliver transmitteret live af BBC.

Foto: PR

Læs også: Simon rattle: »Brexit er en handling af selvskadende karakter«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER