Nyhed

Redningsaktion for Venedigs oversvømmede operahus

Redningsaktion for Venedigs oversvømmede operahus | Magasinet KLASSISK

Fredag aften går tæppet i La Scala operaen i Milano for en ekstraordinær støtteforestilling til fordel for Venedigoperaen La Fenice. Det venetianske operahus blev delvist oversvømmet af de vandmasser, der i den seneste tid er skyllet ind over byen ved Adriaterhavets kyst. La Scalas direktør har sammen med Milanos borgmester besluttet, at alle indtægter fra støttearrangementet skal gå ubeskåret til det nødlidte operahus, skriver det italienske nyhedsbureau ANSA.

La Fenice skulle forrige weekend have haft sæsonpremiere på Verdis ‘Don Carlo’, men opsætningen måtte udskydes. Selve teatersalen forblev intakt, men oversvømmelserne gik hårdt ud over husets teknikområde, så al elektronik og systemerne til brandsikring var ude af funktion. Alle sangere og musikere var tvunget til at afholde prøver på nogle af Venedigs andre scener, hvor midlertidigt blev genhuset.

Også i Verona hos Teatro Filarmonico har man valgt at bakke den vandskadede Venedigopera op ved at lade indtægterne fra premieren på den aktuelle opsætning af ‘L’Elisir d’amore’ gå til La Fenice. Veronas borgmester siger i en pressemeddelelse:
»Vores solidaritet er ikke blot symbolsk men også ganske konkret. Så vi besluttede at donere hele omsætningen af den første forestilling til det venetianske teater«.

Mens La Fenice slap relativt nådigt denne gang, druknede uvurderlige førsteudgaver af originalpartiturer af blandt andet Beethoven, Vivaldi og Rossini, da Benedetto Marcello Konservatoriet blev oversvømmet. Ifølge den franske avis Le Point skønnes 5.000 af i alt 56.000 dokumenter i konservatoriets berømte arkiv at være ramt af oversvømmelserne, der er de værste i Venedig i mere end 50 år. De vandskadede noder bliver nu frosset ned for at undgå mugdannelse på de gamle papirark.

Foto: PR

Læs også: Venedigopera reddet fra katastrofebrand

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER