Nyhed

Renée Fleming og Yannick Nézet-Séguin udgiver klimaalbum

Renée Fleming og Yannick Nézet-Séguin udgiver klimaalbum | Magasinet KLASSISK

Få uger inden alverdens topledere blev samlet til klimakonferencen COP26 i Glasgow, har Decca sendt en ny udgivelse på gaden, hvorpå to højtprofilerede navne, operasangeren Renée Fleming og chefdirigent for The Met, Yannick Nézet-Séguin, italesætter klimaudfordringerne.

På albummet ‘Voice of Nature – The Anthropocene’ hylder de to stjerner naturen med værker, hvor komponister og digtere beskriver deres oplevelser og kærlighed i forbindelse med natur.

Idéen opstod under coronakrisens lange nedlukninger, hvor den manglende koncert- og rejseaktivitet gav tid til andre ting. Sangeren og dirigenten håndplukkede sange, de kunne fremføre ved et klaver, og besluttede sig for, at temaet skulle handle om klimaforandringer, fortæller de i en pressemeddelelse.

»Musikken på albummet begynder i en tid for næsten to århundreder siden, hvor folk havde en dyb forbindelse til naturens skønhed. Nu, i den antropocæne tid (vores klimapåvirkede epoke; red.), ser vi virkningerne af vores egen aktivitet og vores miljøs skrøbelighed. Naturen har altid været god ved os, vi har ikke været så gode ved naturen«, siger Fleming.

På udgivelsen præsenterer sopranen og dirigenten kendt og mindre kendt musik af Grieg, Liszt og Fauré men også premiereindspilninger af nutidige komponister.

Den prisvindende komponist Kevin Puts har sat musik til digtet ‘Evening’ af den amerikanske poet Dorianne Laux, mens Nico Muhly i værket ‘Endless Space’ sammensætter lyrik af den engelske 1600-tals teolog Thomas Traherne med tekstuddrag fra journalisten Robinson Meyer, som skriver om klimaforandringer. Caroline Shaws ‘Aurora Borealis’ med tekst af digteren Mary Jo Salter, som Fleming uropførte i Carnegie Hall i 2017, bliver nu udgivet for første gang.

Renée Fleming optrådte allerede i august med værker fra det nye album ved Edinburgh Festival. Hun håber, at budskabet fra sangene skaber genklang: »Jeg er virkelig stolt af dette projekt. Det siger jeg ellers aldrig om mine udgivelser«, udtaler hun til nyhedsbureauet AP.

Foto: PR / Decca

Læs mere: Engelsk orkester cykler sig til bedre klimabalance på scenen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER