Nyhed

Rotterdam Filharmonikerne ansætter nyudklækket dirigent

Rotterdam Filharmonikerne ansætter nyudklækket dirigent

Adam Hickox, søn af den afdøde dirigent Richard Hickox, tager sit første seriøse spring på karrieretrampolinen med en ansættelse som assisterende dirigent hos Rotterdam Filharmonikerne. Den unge englænder slutter sig fra denne sæson til dirigentkollegiet i Rotterdam, der huser Yannick Nézet-Séguin og Valery Gergiev blandt æresmedlemmerne. Han skal dele ansvaret som næstkommanderende, under chefdirigent Lahav Shani, med Corinna Niemeyer, oplyser orkestret i en pressemeddelelse.

Adam Hickox, der er nybagt dirigent fra Royal Academy of Music i sommer, skal udover at assistere orkestrets store dirigentnavne også selv stå på podiet i flere af de kommende sæsoners koncerter. Han dirigentdebuterer i april med Griegs ‘Peer-Gynt’-Suite. Hickox beskrives som »en lovende ung dirigent, der allerede har vist sit talent med en imponerende flydende teknik og en moden fortolkning af et bredt repertoire indenfor opera og den symfoniske musik«.

Trods et beskedent CV har Hickox allerede prøvet kræfter med store orkestre som BBC National Orchestra of Wales og kapellet ved English National Opera, ligesom han har assisteret dirigenter som Mark Elder og Edward Gardner. I efteråret skal han være højre hånd for chefdirigent Martyn Brabbins i English National Operas opsætning af Harrison Birtwistles ‘The Mask of Orpheus’.

Foto: PR

Læs også: Ung amerikaner ny chefdirigent for tysk orkester

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER