Nyhed

Ung amerikaner ny chefdirigent for tysk orkester

Assisterende dirigent i det Manchester-baserede symfoniorkester Hallé, Jonathon Heyward, bliver ny chefdirigent for Nordwestdeutsche Philharmonie. Han afløser canadieren Yves Abel i januar 2021. Når Heyward overtager taktstokken fra Abel har han rundet de 28 år, samme alder som Andris Nelsons havde, da han i sin tid overtog orkestret, skriver Pizzicato.

»Jeg er begejstret over at blive en del af Nordwestdeutsche Philharmonie. Det arbejde jeg indtil videre har udført med orkestret har virket så utrolig naturligt. Jeg synes, det er et fantastisk orkester med en ekstraordinær mængde musikalitet og et enormt engagement«, siger den forventningsfulde dirigent, som allerede er på koncertprogrammet i den kommende sæson, hvor han også skal stå i spidsen for orkestrets turné i Tyskland.

Den i dag kun 26-årige amerikaner har trods den unge alder fået kritikerros for sit arbejde igennem de sidste tre år med Hallé samt for hans engagementer i Europa, Asien og USA. Orkestrene, der har nydt godt af den unge dirigent, tæller blandt andet BBC National Orchestra of Wales, Osaka Symphony Orchestra, Seattle Symphony Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra og Orchestre Symphonique de Saint-Étienne. Og så var Heyward sidste år tilknyttet L.A. Phil. som ‘Dudamel Conducting Fellow’.

Jonathon Heyward, der har en baggrund som cellist, er dirigentuddannet ved Boston Conservatory og Royal Academy of Music i London.

Foto: PR

Læs også: Ung tysker vinder dirigentpost i London

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER