Nyhed

Stjernetenor får sparket i London og New York

#MeToo | Stjernetenor får sparket i London og New York | Magasinet KLASSISK

Stjernetenoren Vittorio Grigolo kvajede sig under en turné med Royal Opera House i Japan tilbage i september. Så meget at operahuset nu, efter en uafhængig undersøgelse, giver ham sparket. Ovenpå beslutningen har The Met besluttet at følge trop og kappe båndene til den italienske sanger, der af New York Times er blevet kaldt for »operaverdenens måske mest pålideligt spændende sanger«. Konkret betyder det, at Vittorio Grigolo hverken er at finde i Royal Opera Houses opsætning af ‘Lucia Di Lammermoor’ til næste sommer eller i resten af The Mets indeværende sæson.

»Jeg er virkelig trist over, at min opførsel over for alle i rollebesætningen, blev opfattet som værende under Royal Opera House-standard«

Vittorio Grigolo, tenor

Episoden, der har fået kompagnierne til at sige farvel til Grigolo, udspillede sig efter en forestilling i Tokyo, hvor han, ifølge Royal Opera Houses undersøgelse udviste »upassende og aggressiv adfærd under og efter tæppefald og opførte sig langt fra de standarder, vi forventer af vores ansatte og optrædende«, skriver BBC.

Ifølge en artikel i det engelske dagblad The Sun, udgivet lige efter episoden, befamlede tenoren åbenlyst et kormedlem foran øjnene på publikum og alle på scenen ved tæppefald. Resten af koret bad ham omgående om at stoppe, hvilket fik Grigolo til at skælde dem huden fuld.

Sangeren undskylder hændelsen i et opslag på Instagram, hvor han samtidig beklager, at den har »overskygget hver enkel af mine kollegers indsats, passion og kærlighed til denne opsætning«. Opslaget fortsætter:

»Selvom det aldrig var min hensigt at fornærme nogen, spidsede situationen uventet til på grund af et skænderi mellem kolleger. Jeg er virkelig trist over, at min opførsel over for alle i rollebesætningen, mennesker som jeg altid har respekteret og fortsat respekterer af hele mit hjerte, blev opfattet som værende under Royal Opera House-standard«.

Grigolo indrømmer videre, at hans personlighed til tider kan være »meget sprudlende« og lover, at »det der skete, ikke vil ske igen i fremtiden«.

»Episoden har givet mig en dyrebar lektie for livet«, slutter han af.

Foto: PR

Læs også: Domingo får ørerne i #MeToo-maskinen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER