Nyhed

The Met sætter tal på tabt sæson

The Met sætter tal på tabt sæson | Magasinet KLASSISK

400 millioner kroner. Så stort er det økonomiske tab for The Met, der nu officielt har aflyst resten af sæsonen på grund af coronavirussens hærgen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra et af verdens førende operakompagnier. Samtidig oplyser kompagniet, at de ansatte ikke længere vil få løn, skriver New York Times.

Marts er sidste måned, hvor kompagniet har råd til at betale sine sangere, musikere og sceneteknikere.

»Vi gør det bedste, vi kan i en frygtelig vanskelig situation. Hvad angår vores organiserede medarbejdere, så forsøger vi at gøre det bedste, vi kan for dem i betragtning af de økonomiske begrænsninger, vi har«, siger The Mets direktør, Peter Gelb til avisen.

Med erkendelsen af at det ikke er muligt at gennemføre de forestillinger, der er tilbage i sæsonen, følger en nødplan om at fundraise sig til dækning af det store tab. Internt tyr medlemmerne af The Mets bestyrelse til egne lommer og har besluttet sig for at dække 82 millioner kroner af tabet, mens direktør Gelb meddeler, at han ikke ønsker at få løn, før driften af operahuset igen er normal.

På den anden side af Atlanten, hos English National Opera i London, er man også hårdt presset af corona-aflysninger, men operakompagniet har valgt at gå den modsatte vej af The Met og sender de ansatte hjem med løn.

»Vi har forpligtet os til at støtte vores freelancesangere, det tekniske personale og musikerne på trods af de aflyste forestillinger for at sikre, at de har en ting mindre at bekymre sig om de næste par uger. Vi synes bare, det er den rigtige ting at gøre«, lyder det i en erklæring fra English National Opera.

Foto: The Met / PR

Læs også: Scenerne er lukkede – men musikken spiller videre

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER