Nyhed

Udpeget til bestyrelsen i Den Kgl. Svenske Opera

Det svenske kulturministerium har, uden det store mediehurlumhej, udpeget instruktør og teaterchef for Det Kongelige Teater, Kasper Holten, som nyt medlem af bestyrelsen for Den Kongelige Svenske Opera. Nyheden om det nye, danske bestyrelsesmedlem, som fremover skal være med til at sætte kursen for Kungliga Operan, blev offentliggjort i forbindelse med operaens årlige generalforsamling.

I Kungliga Operans årsberetning for 2018 kan man læse om et operahus, der satser på fremtiden ved at have fokus på brede, nye målgrupper og på kunstens betydning for samfundet. Noget der også optager Kasper Holten, og som er en del af teaterchefens formulerede strategi i forsøget på at vende nedgangen i publikumstallet på den danske nationalscene.

I årsberetningen siger direktør og operachef Birgitta Svendén om den svenske strategi:

»Adgangen til kultur er en selvfølge i et demokratisk samfund! En naturlig og vigtig del i et velfærdssamfund. Det, vi gør på Kungliga Operan, er vigtigt for væksten, for en kreativ udvikling, for kulturarbejderne og for det frie udtryk. 2018 er et år, hvor vi har satset store ressourcer på at være en opera for alle«.

Ugen inden nyheden om Holtens udnævnelse blev det offentliggjort, at den svenske regering har afsat et milliardstort budget til en kommende renovering af operahuset i Stockholm, der også huser det nationale balletkompagni.

Foto: Camilla Winther / Det Kgl. Teater

Læs også: Holtens nye plan: Musicals og familieforestillinger på Det Kgl. Teater

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER