Nyhed

Ung finne skal løfte stokken efter Nagano og Dudamel

Den unge 1. gæstedirigent ved Copenhagen Phil, Santtu-Matias Rouvali, er blevet udnævnt til chefdirigent for Göteborgs Symfonikere (GSO) fra sæsonen 2017/18. En stilling han også passer hos Tampere Filharmonikerne i Finland. Han overtager chefposten efter amerikaneren Kent Nagano, som i sin tid tog over fra Gustavo Dudamel. Rouvali gæstedirigerer det svenske nationalorkester ved to koncerter allerede i år, og i hans første sæson tager han og GSO på turné til de skandinaviske hovedstæder med pianisten Hélène Grimaud som solist.
»Jeg har allerede nydt nogle eventyrlige koncerter med orkestret, og jeg glæder mig til at skulle skabe mere musik med disse fantastiske musikere. Både Finland og Sverige har en mangfoldig og værdifuld musikkultur, så jeg kan dårligt vente med at smelte dem sammen i Göteborg og på vore kommende turnéer rundt i verden«, siger Santtu-Matias Rouvali til Gramophone om sit nye orkester.

Den unge finne debuterede herhjemme med Copenhagen Phil tilbage i 2011, og i sæsonen 2013/14 tiltrådte han som 1. gæstedirigent. Trods sine kun 30 år har Rouvali allerede en etableret karriere som international dirigent. De seneste sæsoner har også budt på samarbejder med celebre solister, heriblandt cellisten Alisa Weilerstein og violinisten Vilde Frang. Rouvali startede som studerende i slagtøj ved Sibelius Akademiet i Finland. I 2007 skiftede han spor til direktion hos blandt andet Leif Segerstam.

Foto: Kaapo Kamu

Læs også: L.A. Phil vælger Susanna Mälkki som første gæstedirigent

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER