Nyhed

Unsuk Chin får Sonnings Musikpris 2021

Sonnings Musikrpis 2021 - Unsuk Chin får pris på en million kr. | Magasinet KLASSISK

Komponisten Unsuk Chin får Sonnings Musikpris 2021. Det er andet år i træk, at dommerkomitéen hos Léonie Sonnings Musikfond har valgt en kvinde som modtager af hovedprisen.

»Med en musik, der er rig på glitrende lyseffekter og uendelige farvespil, er Unsuk Chin en komponist, der dyrker det ubegrænsede. Født i Sydkorea og bosiddende i Berlin komponerer Unsuk Chin i dag en musik, der afviger fra traditioner og i stedet er baseret på drømme og en stor nysgerrighed til at skabe helt nye lydverdener«, siger fondens formand, Esben Tange, i en pressemeddelelse.

Den 58-årige Chin siger om tildelingen af prisen:

»Jeg er dybt ydmyg og taknemmelig over at få Léonie Sonning Musikprisen 2021. Det er en uventet ære såvel som en stor udfordring, særligt i lyset af min store beundring for de tidligere prismodtagere hvoraf de fleste af dem har tjent som personlige helte og rollemodeller i mit musikalske liv«.

Den koreanske komponist fik sit internationale gennembrud i 1994 med værket ‘Akrostichon-Wortspiel’ og er bl.a. kendt for musikken til operaen ‘Alice in Wonderland’, som fik anmelderne op af stolene rundt om i verden med både hurra- og buhråb. Hendes musik, der bliver beskrevet som »moderne, men lyrisk«, har tiltrukket verdens førende dirigenter, deriblandt Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Alan Gilbert, Susanna Mälkki, Esa-Pekka Salonen og Kent Nagano. På trofæhylden hjemme i Berlin står allerede eftertragtede priser som Grawemeyer Prisen, Arnold Schönberg Prisen og Sibelius Prisen for blot at nævne nogle få.

Unsuk Chin bliver den 17. komponist, der får Sonnings Musikpris, som fra næste år tæller en rund million kroner. Hun får overrakt prisen ved en koncert i DR Koncerthuset på grundlovsdag i 2021. Ved koncerten præsenteres tre af Chins værker; ‘Chorós Chordón’ (2017), ‘Piano Concerto’ (1996-97) og ‘Le Chant des Enfants des Étoiles’ (2015-16).

Foto: Thor Brødreskift | Festspillene i Bergen

Læs også: Barbara Hannigan får Sonnings Musikpris 2020

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER