Nyhed

Verbier præsenterer nyt værk af Thomas Adès

Når dette års udgave af Verbier-festivalen løber af stablen i de Schweiziske Alper, er især én af koncerterne imødeset med spænding af både publikum og anmeldere. Den byder nemlig på et helt nyt værk af komponisten Thomas Adès. Der er tale om værket ‘Three Lullabies for viola and piano’, som festivalen har bestilt hos den storroste og prisbelønnede englænder.

Adès, som har skrevet værker i mange genrer, fik Léonie Sonnings Musikpris i 2015. Priskomiteén beskrev ham dengang således:
»En af tidens mest vitale og omnipotente komponister, som med et ekspressivt tonesprog, der bevæger sig frit mellem et moderne og et romantisk musikalsk udtryk, og som i kraft af sin egen optræden som pianist og dirigent, har mødt et nyt stort publikum«.

Andre højdepunkter i årets Verbier Festival er blandt andet en koncertant opførelse af Strauss’ opera ‘Die Frau Ohne Schatten’ med Nina Stemme og Matthias Goerne samt koncerter med førende solister som Renaud Capuçon, Leonidas Kavakos, András Schiff og Daniil Trifonov.

Festivalen, der sidste år fejrede 25-års jubilæum, tilbyder denne gang muligheden for at høre klassisk musik mere end 50 gange på hovedscenen samt 100 andre, mindre arrangementer i løbet af de godt to uger festivalen varer. Ved den store finalekoncert kan man opleve Fabio Luisis debut ved festivalen, når han står i spidsen for Festivalorkestrets fremførelse af Mahlers gigantiske 2. symfoni.

Festivalen løber fra 18. juli til 3. august.

Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

Læs også: »Jeg føler mig som en pinlig berørt far, når det gælder min egen musik« | Interview Thomas Adès

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER