Nyhed

Virtuelle korsangere har det ligeså godt som fysiske | Ny forskning

At gruppedynamikken og den synkrone, fysiske handling i korsang er godt for det mentale helbred har videnskabelige undersøgelser bevist flere gange. Nu viser banebrydende ny forskning, udført ved University College London, at du ikke engang behøver at være fysisk til stede for at opnå en positiv effekt af korsang.

Forskningsleder, professor Daisy Fancourt, har undersøgt det psykologiske udbytte hos deltagerne i det store, virtuelle korprojekt, ‘Virtual Choir 5.0’, og sammenlignet det med svarene fra sangere i fysiske kor. Hun har fundet ud af, at korsangerne hjemme bag skærmen langt hen ad vejen får lige så meget ud af den form for kordeltagelse, som live-sangerne gør.

»Det var virkelig spændende at gennemføre en af de første undersøgelser, som ud fra et forskningsperspektiv ser på, hvordan ny teknologi påvirker vores kreative oplevelser. Det tyder på, at for folk, der ikke kan synge i live-kor, enten fordi de bor på landet, ikke har et kor i lokalsamfundet eller på grund af sygdom, kan sang i virtuelle kor give tilsvarende følelsesmæssige og sociale fordele«, siger professoren til Classical Music Magazine.

‘Virtual Choir 5.0’ involverede mere end 8.000 deltagere fra 120 lande. Hvert virtuelt kormedlem optog deres respektive del i eget tempo, oftest derhjemme, og uploadede derefter indspilningen til projektets lydbase.

I Daisy Fancourts forskningsprojekt svarede både de virtuelle og de fysiske sangere blandt andet på spørgsmål om social tilstedeværelse, relationer der blev indgået af enkeltpersoner enten face-to-face eller online, og om hvordan de brugte sangen til at regulere deres følelser. Begge grupper oplevede et forbedret selvværd, større individuel tillid og en stærk følelse af handlekraft.

Læs også: Empatiske mennesker får mere ud af musik | Ny forskning

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER