Nyhed

Wagners oldebarn fortsætter som chef for Festspillene i Bayreuth

Wagners oldebarn fortsætter som chef for Festspillene i Bayreuth | Magasinet KLASSISK

Katharina Wagner, Richard Wagners oldebarn der i 2015 vandt kampen om magten over Festspillene i Bayreuth ved at udmanøvrere sin halvsøster, har indgået en femårig forlængelse af direktørkontrakten til 2025. Det har festspillenes generalforsamling besluttet for nylig, meddeler man i en pressemeddelelse.

Den Bayerske Kulturminister i delstaten Bayern, Bernd Sibler, bekræfter beslutningen og udtrykker sin tilfredshed med forlængelsen, ifølge Bayerische Rundfunk:

»Med Katharina Wagner har den unikke tradition med at lede Bayreuth-festivalen været knyttet sammen med familien til den store komponist Richard Wagner i over 140 år! I elleve år har Katharina Wagner som festivaldirektør konsekvent og kunstnerisk udviklet Richard Wagners festival, og jeg er meget glad for, at fru Wagner kan fortsætte sit succesrige arbejde på Den Grønne Høj«, lyder det fra ministeren.

Katharina Wagners vej til tronen af Bayreuth kostede som nævnt halvsøsteren Eva Wagner en delt lederpost i et magtspil, der vakte harme i offentligheden. De to søstre overtog sammen roret i 2008 og stod i fællesskab for festspillene frem til 2015. Annonceringen af det fælles lederskab skabte dengang håb om, at den mangeårige magtkamp mellem fløjene i Wagnerklanen nu var slut.

Men det håb blev altså gjort til skamme i 2015, og Katharina Wagners udmanøvrering af sin halvsøster mødte stærk kritik i medierne, blandt andet fra Daniel Barenboim, der kaldte handlingen »direkte nedværdigende og umenneskelig«.

Foto: Enrico Nawrath

Læs også: Wagners oldebarn smidt på porten efter familiefejde

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER