Pladenyt

En rastløs komponist

Poulenc: Concertos | LWC1173 | Magasinet KLASSISK

Vi er ikke oversvømmet af plader med neoklassicisten Francis Poulencs koncerter, hvilket Det Norske Radioorkester udnytter. Deres gamle chefdirigent fra 2009-12, Thomas Søndergård, tager hånd om to af de tre koncerter på albummet, der har nordmændene Christian Ihle Hadland og Håvard Gimse som solister i Poulencs Koncert for to klaverer og orkester, hvor det gøglende og det mozartske skifter fra det ene øjeblik til det næste. Med på albummet er også Koncerten for orgel, strygere og pauker, der rummer en helt anden alvor og drama uden det sædvanlige taskenspilleri fra Poulencs side.

Christian Ihle Hadland har i senere år været en regelmæssig og elsket gæst i danske koncertsale. Han har en særlig føling med Mozarts musik, hvilken netop var Poulencs foretrukne, og man kunne muligvis forvente en vis flair for den dog mere rastløse franske komponist også.

Poulenc: Concertos | LWC1173

Læs også: Den romantiske guldgraver | Interview Christian Ihle Hadland

Læs artiklen i KLASSISK nr. 54

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE PLADENYHEDER