Pladenyt

Underholdningsorkestrets Beethoven

Beethoven: Symfonierne | Naxos 8505251 | Magasinet KLASSISK

I det store landskab af indspilninger af Beethoven-symfonier er internetsiden Presto Classicals anmelder begejstret for Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischers bud på cyklussen: »Ikke bare er den fuld af førsteklasses spil, men den har også masser af interessante, sine steder kontroversielle, ting at sige«, og at udgivelsen »fængsler, glæder og fortryller«.

Fischer og co’s wienerklassik er ofte blevet beskrevet som hektisk, og deres Beethoven-tempi er også hurtigere end de flestes, men det skræmmer heller ikke Deutschland Funk. Den Köln-baserede radiokanals anmelder, Christoph Vratz, anbefaler udgivelsen, som han kalder for »kompromisløs« og »risikovillig« i sin måde at tegne linjerne tydeligt op på, samtidig med at Beethovens musik at skildres flersidigt og ikke blot heltemodigt, dyster eller bister, men også lyrisk og humoristisk.

Beethoven: Symfonierne | Naxos 8505251

Læs også: Underholdningsorkestret får fire millioner ekstra i statstilskud

Læs artiklen i KLASSISK nr. 54

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE PLADENYHEDER