Nyhed

Få kvinder i Malko Konkurrencen 2024

Få kvinder i året Malko Konkurrencen 2024 | Magasinet KLASSISK

Om godt tre måneder lyder startskuddet til Malko Konkurrencen 2024, og selv om spredningen i nationaliteter er større end ved sidste konkurrence i 2021, har antallet af ansøgere været markant mindre. 612 ansøgere prøvede lykken i 2021, mens små 400 dirigenter har ansøgt i denne omgang.

Om feltet siger chef for DR Koncerthuset, Kim Bohr, i en pressemeddelelse:

»Vi får en flot geografisk spredning på hele fem kontinenter i Malko Konkurrencen i 2024 – fra Sydamerika til Nordafrika, Nordamerika, Asien og selvfølgelig Europa. Det er godt at se nationaliteter, som er sjældne i dirigentsammenhæng, for eksempel Marokko, Peru og Columbia, i deltagerfeltet, side om side med flere velkendte nationer«.

Endnu en streg i regningen er det, at der har været færre kvindelige ansøgere, ifølge Bohr. Kun fire af de 24 endelige deltagere er kvinder, blandt andet tyske Anna Handler (foto).

Deltagerne, der alle er mellem 20 og 35 år, skal kæmpe om førsteprisen på 150.000 kroner. Derudover hjælpes vinderen videre i karrieren med engagementer hos flere europæiske symfoniorkestre samt en tre-årig periode med orkestrets chefdirigent, Fabio Luisi, som personlig mentor.

Konkurrencen løber over en lille uge fra 15. til 20. april med tre runder og en finalekoncert lørdag aften.

Foto: Fabian Wildgrube

LÆS OGSÅ

Dmitry Matvienko vinder Malko Konkurrencen 2021

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER