Pladenyt

Død for verdens synder

Händel: Brockespassion | CPO 555286-2 | Magasinet KLASSISK

Concerto Copenhagen fortsætter sit gode samarbejde med det tyske plademærke CPO i indspilningen af Händels tidlige ʽBrockespassion’. Værket har tekst af vennen Barthold Heinrich Brockes, som Händel kendte fra Hamborg og studier ved Halle Universitet. Brockes var musikinteresseret og holdt koncerter i sin lejlighed. Hans tekst fra 1712 var populær og blev også anvendt af andre. Teksten følger ikke biblen ord for ord og udmærker sig ved sin frie og poetiske meditation over påskeemnet ʽJesus der led og døde for verdens synder’.

I kølvandet på Händels succes med opera i London gik han i gang med Brockes tekst og blev omkring 1716 færdig med sine koraler, kor, følelsesladede recitativer og over 40 arier til værket. Det er et af de tidligste eksempler på et passionsoratorium. Årtier senere inspirerede ʽBrockespassionen’ Bach til hans ʽJohannespassion’.

Händel: Brockespassion | CPO 555286-2

Læs også: Han gjorde barokken hip | Interview Lars Ulrik Mortensen

Læs artiklen i KLASSISK nr. 55

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE PLADENYHEDER